Friday, November 24, 2006

Mijn nieuwe dames

Vorig jaar was mijn oog al op ze gevallen. Een en ander over ze gelezen. Wat een fantastische dames! Eenvoudig om te zien, niet super slank. De ene zijde super glad, de andere wat ruwer. Niet angstig om aan het werk te gaan, binnen of buiten de begaande paden.
Kort geleden zag ik ze weer. Ik kon mijn ogen niet van ze afhouden. Mijn verlangen om ze te berijden groeide. Gesprekken met de verkoper gehad. Op internet geïnformeerd. Hoe lang moeten die meiden eigenlijk zijn voor een ventje als ik?

Nu: de teerling is geworpen. Ik kan die dames de mijne noemen. Kortom: ik heb een paar Salomon 1080 Foil's gekocht. Model 2005-2006.

Ik was op zoek naar een lekkere allmountain ski voor niet al te veel geld. Met name om dus zowel op als buiten de piste goed te kunnen skiën. Dat laatste lukt wel een beetje op mijn huidige racecarvers, maar niet erg goed . En afgelopen jaren een hoop verse poeder zien vallen waar ik een hoop plezier heb gehad. Maar dat plezier moet meer worden, en daar zijn deze Foil's prima geschikt voor. Ze zijn ook erg geschikt om te freestylen, dus in het park te spelen, maar dat doe ik niet al te veel (hoewel ik het best leuk vind om af en toe een klein sprongetje te maken).

De lengte van deze ski's is 174 cm. Dit is de lengte die de meeste mensen me aanraadden. Zelf ben ik iets korter dan dat, maar dat mag de pret niet drukken. Door de twintips is de lengte die de sneeuw raakt sowieso een tikje korter dan dat. De breedtes bij deze lengte zijn 124/85/114, en de radius 17,6 meter. De binding laat ik traditioneel monteren, dus niet centraal, want dan schijnen ze het off-piste een stuk minder te doen. Heb een review gelezen van iemand die ze wel centraal had laten monteren, maar daar behoorlijk van baalde...

Reden om voor deze Foil's te kiezen is dat ze erg goed uit diverse tests komen voor zowel piste als off-piste gebruik, en ik er verder op internet eigenlijk ook alleen maar positieve verhalen over lees.

Wat quotes uit een paar tests:

Ski-review:

On the lower slopes, ice on the way out and slush on the way home and these skis did cope with the ice, but where happier going home on the slush, and with ample tails you got to go switch.
Up higher, they had plenty of lift in the powder, and the tails made them awesome landing switch – almost from the Zag school of ski design. My only personal criticism of this ski is how stiff the tails are if the ski is to be used as a freestyle ski, but in turn this does make this ski nice and snappy for the piste.


Ski Magazine:

De 1080 Foil is onderdeel van de freestylefamilie van Salomon. Maar met die constatering doe je de 1080 Foil tekort. Hij kan namelijk heel veel. Het is een volwaardige allmountainski met een volwaardige twintip! Hij geeft je vertrouwen om te springen en op en buiten de piste te skiën. Hier worden heel veel mensen blij van!

Rider comments: 'Top op hoge snelheid', 'Lijnvast', 'Ook voor beginnend off-piste skiërs een topper'. 'Net zo goed voor beginners als voor toppers'.

In december hoop ik ze voor het eerst te gebruiken, dan zal ik zelf ook een review over ze schrijven...

Links:

Saturday, November 11, 2006

De kanonnen zijn los...

De maand november is begonnen, en dat betekent dat de 'n' van 'neige' in de maand zit. Oftwel sneeuw!! Helaas sneeuwt het in Frankrijk, in tegenstelling tot Oostenrijk, nog niet echt, maar de kanonnen blazen dat fijne poeder al lekker de pistes op. En dat levert heel wat bizarre plaatjes op: plakjes sneeuw op verder kale bergen...

Tignes, Val Claret





Val d'Isere, La Daille





Tignes, piste Double M





Tignes, piste Double M





Les 7 Laux






Foto's: