Sunday, January 28, 2007

Een heerlijk weekje Tignes - dag 2: bewolkt maar leuke pistes

dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6

De maandag was qua weer een wat mindere dag - het is de hele dag eigenlijk bewolkt gebleven en af en toe was het ook iets mistig. Vandaar dat ik wat weinig foto's heb gemaakt. Skiënd zag je ook weinig contrast - goed voor de techniek zullen we maar zeggen.

De maandag hebben we niet echt gebruik gemaakt van onze Espace Killy skipas, want we zijn alleen maar rondom Tignes wezen skiën.
Dat was niet erg, want er zijn zat leuke pistes te vinden. En bij een eerder bezoek aan Tignes, twee jaar terug in december, was het gedeelte bij de Aiguille Percée en de Col du Palet dicht, dus dit moest nog even ontdekt worden.

Vandaag ook een paar pistes die met x-jes staan aangegeven op het piste plan geskied, de zogenaamde 'naturide' pistes. Dit zijn pistes die wel door de pistedienst in de gaten worden gehouden, maar verder niet geprepareerd. Een beetje off-piste op de piste dus.

Voorbeelden rondom Tignes zijn de Guerlain Chicherit piste, toegankelijk vanaf de Col des Vés stoeltjeslift, en de Épilobes, die je kan bereiken vanaf de top van de Chaudannes lift.

In het begin van de week was er niet erg veel verse sneeuw, dus die pistes waren best pittig: ijzige buckels. Vanaf de lift denk je dat het een leuk buckelpistetje is, maar als je het geschraap van je ski's hoort bij de eerste bocht die je maakt, weet je dat het wat ijziger is dan je verwachtte.
Wel leuk om een keer te zien dat dat de toestand van een piste wordt als er niet iedere nacht bully's overheen walsen om de boel weer glad te strijken.

Deze dag hebben we afgesloten met de prachtige zwarte piste 'Sache' die door het beekdal van het beekje de Sache loopt. Deze piste is ongeprepareerd en heeft een hoogteverschil van ongeveer 1000 meter. Vanaf de Aiguille Percée (ja die berg met dat stuk rots met een gat erin) loopt hij naar Tignes les Brévières, ver weg van andere pistes en liften. Een mooi stukje natuur.
Gisteren wilden we de Sache trouwens ook al pakken, maar één of ander dienstklopper bij de Aiguille Percée lift sloot die lift al voor 4 uur (de officiële sluitingstijd), zodat we niet meer de Aiguille Percée op kwamen.

Uitzicht vanaf de Sache op het Lac du Chévril (het stuwmeer)
DSCF1831

Sache, het lagere gedeelte
DSCF1832

De Sache lag er niet al te lekker bij, er was één nogal ijzig stuk, dus sommigen kwamen een beetje in de problemen doordat ze niet makkelijk hun bochten konden draaien...
DSCF1834

DSCF1835

Op sommige plaatsen kwamen er zoveel stenen door de sneeuw heen dat je Mikado kon gaan spelen met die geel-zwarte stokken die ze markeerden...
Ski mikado
DSCF1836

Al met al was het weer een mooi dagje met een prachtige afsluiting.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home