Saturday, January 27, 2007

Een heerlijk weekje Tignes - dag 1: afwisselend weer en een afgelaste wereldbeker wedstrijd

dag 1 - dag 2 - dag 3 - dag 4 - dag 5 - dag 6

Van 20 tot 27 januari ben ik een weekje in Tignes geweest. Een prachtige week!

Met een groep van 9 man zaten we in een ruim chalet met logies en ontbijt, van Wens chalets. Onze chaletstaf Boris en Tim verzorgden dit allemaal perfect. Het chalet is gelegen in Tignes Les Brevières, een klein dorpje aan de rand van het skigebied van Tignes, nog onder de grote stuwdam van het Lac du Chevril. Het dorpje is tevens het laagste punt van het hele skigebied, en ligt op 1550m. Het ligt aan de rand van het skigebied, op de pistekaart uiterst rechts, op een gewone kaart het meest noordelijk.

Tignes Les Brevières

DSCF1821
Het is een klein maar best gezellig dorpje, met een paar cafés, een skiverhuur, een paar restaurantjes en een hoop chalets en wat hotels. De ligging in het skigebied is dus niet echt centraal, maar met twee liften en een afdaling ben je in Tignes Le Lac. Wat dat betreft valt de ligging dus erg mee. Vanuit Le Lac ben je zelfs met één lift weer terug in Les Brevières - en mocht je de laatste lift missen pak je dus bus naar Tignes Les Boisses op 1800 meter en ski je vanaf daar naar Les Brevières.

Deze eerste zondag meteen lekker geskied. De dag begon nogal verontrustend - om 8 uur 's ochtends regende het - maar de regen was al sneeuw toen we om 9 uur naar de piste vertrokken.
In rap tempo zijn we naar La Daille gegaan, het bij Val d'Isère horende dorpje, omdat daar de combinatie van het World Cup circuit plaats zou vinden (één afdaling en één slalom, en de tijden worden bij elkaar opgeteld). De voorbereidingen waren nog in volle gang.

Blauwe lijnen nog eens een keertje over spuiten

DSCF1800

De piste lag er prachtig bij en de reclame Milka koeien stonden netjes op hun plek
DSCF1799
Hier een filmpje van de piste.

Wel was het weer nogal afwisselend. Het was al snel opgehouden met sneeuwen, maar de zon brak ook niet echt goed door.
DSCF1810

DSCF1808
Bovenstaande foto's bevatten zo'n beetje alle zonnestraaltjes die die dag door de wolken heen zijn gebroken... Het ene moment was het zicht redelijk, terwijl je enkele minuten later door een dikke mist heen skiede, en geen enkele diepte meer zag.

Gevolg van dit zeer sterk wisselende weer was dat de combinatie, die eerder al van Chamonix naar Val d'Isère was verplaatst, werd afgelast. Een teleurstelling voor de toeschouwers die soms hun leven hadden gewaagd door op hun skischoenen in de liftpalen te klimmen om een glimp van de wedstrijd op te vangen. Een glimp die je trouwens ook prima vanaf het piste restaurant langs de afdalingspiste had kunnen opvangen, want erg druk was het daar niet.

's Avonds betrok het flink, met name in het dal. Dat kun je op onderstaande foto, genomen vanaf de top van de Chaudanes lift richting het dal van Les Boisses, goed zien.
DSCF1817

Dit was ook de enige dag van de week dat er een beetje pap-achtige sneeuw op de pistes te vinden was, bij de onderkant van de pistes richting La Daille en Val d'Isère. En de Colle de Fresse piste, die de verbinding vormt tussen Tignes en Val d'Isère als je via de Borsat lift gaat, lag er ronduit belabberd bij met een hoop stenen en steentjes die door de sneeuw heen kwamen. Maar voor de rest prima omstandigheden gehad.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home