Saturday, January 14, 2006

Op audiëntie bij de Wilde Keizer - de kruiwagentent

In mijn vorige verhaal over ons bezoek aan de Skiwelt, ben ik nog een paar punten vergeten te noemen. Zo heeft Hosseklos Henkie, één van mijn reisgenoten, me erop gewezen dat ik niks heb geschreven over de culinaire geneugten van Ellmau.
Hij doelde daarmee op het restaurant Lobewein, aan de Dorf 22 gevestigd, dat in de Nederlandse volksmond 'die vleestent' of 'de kruiwagentent' genoemd wordt. De reden is hieronder zichtbaar.

Voor prijzen waar je in Nederland net een broodje shoarma kan kopen, krijg je hier een heerlijke 'A Fuhre Mist', oftwel een mestkar, gevuld met friet en vlees. Behalve deze kruiwagen hebben ze er nog meer gerechten, voornamelijk vlees en een klein beetje vis. Als vegetariër loop je waarschijnlijk huilend het restaurant uit...

Erg lekker om je even goed vol te stoppen na een dagje skieën, maar je moet er zeker niet dagelijks gaan eten. De bediening is in het algemeen aardig en attent, en je kan er zeker ook jonge kinderen mee naartoe nemen.

Laat je alleen niet afschrikken door de dames in de bediening, die zijn wel behoorlijk nors (en oud) en zouden niet misstaan in een spookhuis, maar die zijn er toch alleen om mensen een plek te geven. Als je dat hebt overleefd, krijg je gewoon een vriendelijke ober...

Labels:

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

gelukkig gelukkig, toch nog aandacht voor deze prachttent. hij krijgt als beoordeling 4,5 kruiwagens (op een schaal van 5!)

gruss fleisschie!!
hosseklos H.

10:36 AM, January 15, 2006  
Anonymous Anonymous said...

Löbewein, pracht tent, met een chagarijnige bazin!

9:51 AM, January 17, 2006  

Post a Comment

<< Home